In mei vond de AIHce plaats, de jaarlijkse conferentie van de AIHA (American Industrial Hygiene Association). In het Pennsylvania Convention Center (Philadelphia, VS) werden professionals op het gebied van (industriële) arbeidshygiëne op de hoogte gebracht van de belangrijke trends, nieuwste technieken en interessante onderzoeken.

Sebastiaan en Khoa van BaSystemen waren aanwezig. Khoa blikt terug en dit is wat hem het meest is opgevallen:

“Waar ik erg enthousiast over ben zijn de eerste contacten met een fabrikant die betrouwbare en real-time meetinstrumenten maakt voor ozon en formaldehyde. Deze gassen zijn tot op heden moeilijk meetbaar vanwege de lage grenswaardes en de instabiliteit van sensoren in het meetbereik. We gaan ons in deze instrumenten verdiepen en waar mogelijk testen uitvoeren. En als wij daarna nog steeds enthousiast zijn, dan voegen we deze producten toe aan ons assortiment.

Daarnaast is de opkomst van het Internet of Things duidelijk zichtbaar. Steeds meer instrumenten krijgen draadloze functies. Dit gaat het gebruiksgemak zeker vergroten.” 

Uiteraard werd er op de AIHce ook bijgepraat met partners zoals Casella, Gas Clip Technologies, Honeywell, Blackline Safety, Wavecontrol en E-Instruments.