Veilig alleenwerken

Oplossingen voor alleen werken huren

Alleen werken is niet altijd te voorkomen. Hoewel je er het liefst voor zorgt dat een medewerker altijd kan terugvallen op een collega, zeker in risicovolle situaties, is dat niet altijd haalbaar. Gelukkig hoeft alleen werken geen probleem te zijn: door de juiste meetapparatuur te huren kun je problemen voorkomen. 

Een alleenwerker kan veilig werken zonder de ondersteuning van collega’s, ook als er bijvoorbeeld gewerkt wordt in de buurt van gevaarlijke gassen. Daar zorg je voor door de juiste apparatuur te huren op het gebied van man-down-systemen, persoonsalarmering en mogelijkheden op het gebied van gasdetectie.

Standaardfuncties

Hebben we het over apparatuur die nodig is bij het alleen werken, dan kunnen we spreken van een aantal standaardfuncties, die eigenlijk onmisbaar zijn. Bewegingsdetectie is hier een goed voorbeeld van, net als plaatsbepaling via GPS en mogelijkheden om draadloos te communiceren. Dankzij de moderne technologie zijn al deze standaardfuncties ondergebracht in een apparaat, dat onder verschillende termen bekend is: de man-down-monitor, man-down-telefoon of man-down-systeem. Deze apparatuur is bovendien beschikbaar in verschillende varianten: ATEX, non-ATEX en varianten inclusief gasdetectie.

Bewegingsdetectie is zoals gezegd een onmisbare functie. Deze sensor komt in actie als iemand valt of langere tijd niet beweegt. Via het man-down-systeem wordt er dan draadloos alarm geslagen, zodat de juiste hulp geboden kan worden. In dat geval komt nauwkeurige locatiebepaling natuurlijk ook van pas. Bij veel apparatuur voor alleenwerkers gebeurt dat via GPS, maar er zijn ook andere mogelijkheden in het geval dat GPS niet geschikt is. Een medewerker die alleen werkt kan in de meeste gevallen via een noodknop ook zelf alarm slaan. 

Persoonsalarmering voor alleenwerkers is al sinds jaar en dag een specialiteit van ons. We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste apparatuur in de juiste situatie te huren, dus voorzien we je altijd van nauwkeurig advies. Bovendien profiteer je bij de huur van man-down-systemen altijd van gekalibreerde en geüpdatete apparatuur, zodat je zekerheid hebt over de nauwkeurige werking.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen