Hittestressmeter

Hittestressmeter kopen

Hittestress of heat stress kan een groot probleem vormen bij zwaar industrieel werk. Hittestress komt met name voor bij werk in industriële installaties en opslagtanks en in besloten ruimten waar de zon op schijnt. En aangezien we steeds vaker te maken krijgen met extreme buitentemperaturen, zal het probleem vaker gaan voorkomen. Met een hittestressmeter kies je voor een betrouwbare oplossing om de risico’s van hittestress te beoordelen en beheersen.

Wat zijn hittestressmeters?

Hittestressmeters worden ook wel warmte-indexmeters genoemd. Het is geavanceerde technologie die verschillende factoren meet en analyseert, om zo het risico op hittestress te beoordelen. Het gaat dan om factoren als luchttemperatuur, relatieve luchtvochtigheid, de stralingswarmte van zonlicht en andere warmtebronnen en luchtbeweging.

Het gevaar van hittestress is overduidelijk, zeker in industriële situaties. Hittestress leidt namelijk niet alleen tot verminderde productiviteit, maar ook voor gezondheidsproblemen die weer kunnen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Kortom, genoeg reden om een hittestressmeter te kopen als de situatie daarom vraagt. Hittestress komt met name voor bij werk in industriële installaties en opslagtanks en in besloten ruimten waar de zon op schijnt. Het hittestress-risico wordt nog verhoogd doordat medewerkers hun werk moeten doen in beschermende, afsluitende kleding en vaak met ademluchtbescherming. Maar ook in fabriekshallen kan hittestress tot hyperthermie, zonnesteek, hoofdpijn, concentratieverlies en ongelukken. 

Bij BaSystemen vind je een hittestressmeter die hittestress meet volgens de Wet Bulb Globe Temperature (WBGT). Dit is een methode waarbij de 4 belangrijke factoren die bijdragen aan hittestress, worden gemeten. Dit gebeurt volgens de ISO7243. De hittestressmeter helpt je met het beoordelen van de risico’s en het nemen van preventieve maatregelen. Dankzij het gebruiksgemak en de nauwkeurigheid is de LSI Heat Shield WBGT hittestressmeter een populaire keuze als je een hittestressmeter wilt kopen. 

Voldoet deze hittestressmeter niet in jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met onze productexperts, die helpen graag verder!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen