Handheld stofmeters

Handheld stofmeter kopen

Handheld stofmeters zijn een handige en betrouwbare manier om snel en nauwkeurig stofniveaus te meten op de werkplek. Dankzij deze metingen kun je effectieve beheersmaatregelen nemen, waardoor je de gezondheid en veiligheid van je werknemers kunt garanderen.

Handheld of digitale stofmeters zijn er in verschillende varianten. Het zijn draagbare apparaten die dankzij het gebruik van geavanceerde sensoren in staat zijn om stof te detecteren en registreren. De datalogging van de digitale stofmeter geeft de opbouw van een situatie weer. Op de digitale stofmeter is dan ook af te lezen wanneer de stofpieken zich tijdens het werk voordoen en waar eventuele knelpunten zitten. De digitale stofmeter meet zowel inhaleerbaar stof, toraxaal stof en respirabel stof. 

Dankzij de snelle metingen krijg je real-time informatie over de luchtkwaliteit op de werkplek. Je kunt dan ook direct actie ondernemen als er verhoogde stofniveaus gedetecteerd worden. Omdat het handheld apparaten zijn, kun je digitale stofmeters eenvoudig meenemen, zodat je inzicht krijgt in de luchtkwaliteit tijdens het dagelijks werk. Eveneens zijn er digitale stofmeters beschikbaar die gedurende de werkdag op de man gedragen kunnen worden.

De handheld stofmeters in het assortiment van BaSystemen zijn zeer eenvoudig te bedienen. Dit komt nauwkeurige resultaten ten goede. Bovendien hebben ze allen een hoog meetbereik en weinig onderhoud nodig. Handheld stofmeters als de Casella Microdust Pro 2, de XD One en ApexZ3 vallen op door de consistente meetresultaten door middel van veldkalibratie. Voor het meten van nanostof zijn de Partector 2 Pro, Partector 2 en Partector 2 Light zeer geschikt. Ben je op zoek naar een handheld stofmeter met Bluetooth-functionaliteit, dan is de XD1+ wat je zoekt. Dit maakt het exporteren van de data bijvoorbeeld zeer eenvoudig.

 

Meer weten over handheld stofmeters?

Naast bovenstaande handheld stofmeters vind je nog meer varianten in ons assortiment. Heb je vragen over een product, of weet je nog niet precies welk product geschikt is in jouw situatie? Neem dan contact op met onze productexperts!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen