Asbest

Asbestmonitoring kopen

Voor het bemonsteren van asbestvezels in lucht is het in Nederland gebruikelijk om op een flow van 8 liter per minuut te samplen. Daarom vind je bij BaSystemen luchtbemonsteringspompen voor het bemonsteren van asbestvezels die aan deze eis voldoen.

Asbestmetingen worden vaak uitgevoerd door de DIA (Deskundig Inventariseerder Asbest). Eén meting geldt daarbij eigenlijk als geen meting, en daarom beschikt DIA dan ook vaak over meerdere asbestpompen die gelijktijdig naar de monsternamelocatie getransporteerd moeten worden.

Een ergonomisch design van de pomp zorgt ervoor dat er meerdere pompen comfortabel gedragen kunnen worden. Uiteraard zijn asbestpompen ontworpen om spatwaterdicht te zijn, zodat ze eenvoudig afgespoeld te kunnen worden. Voor bepaalde asbestanalyses kan er gebruik worden gemaakt van een zogenaamde acetonverdamper, die het eenmaal bemonsterde filter verder prepareert voor analyse onder de microscoop.

De Casella Vortex3 Hoge Flow Luchtbemonsteringspomp heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, heeft Bluetooth-functionaliteit en is eenvoudig te bedienen. Dat kan zelfs vanaf elk mobiel apparaat dat draait op iOS of Android. De flow is in te stellen tussen de 5 en 12 liter per minuut, dus dit maakt het een veelzijdige luchtbemonsteringspomp. Ook kan de pomp met zeer veel verschillende filters omgaan, inclusief filters die veel tegendruk nodig hebben.

De ALERT PRO 1000 Real-time Asbestmonitor weegt slecht 5,5 kilogram en geeft je de mogelijkheid om real-time asbestvezels in de lucht te meten. Naast een analyse in een laboratorium is dit een aanvullende of alternatieve methode om te garanderen dat een werkplek veilig is. De techniek is inmiddels zo ver gevorderd dat deze asbestpomp zonder problemen het verschil tussen asbest en vezels zoals minerale wol en glas ziet. Een score van 99% op het gebied van nauwkeurigheid maakt dit een geweldige eerstelijns-bescherming.

Ben je op zoek naar een andere asbestpomp of zit je met een andere uitdaging? Neem dan contact op met onze productexperts!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen