Luchtbemonstering

Luchtbemonstering is er in allerlei soorten en maten, die elk een specifiek doel hebben. Bij BaSystemen vind je een uitgebreid assortiment apparatuur en accessoires. Bovendien helpen onze productspecialisten je dankzij de uitgebreide kennis en ervaring altijd aan de juiste oplossing. Daarnaast kun je via ons gecertificeerde trainingen en cursussen volgen op het gebied van luchtbemonstering. Neem daarvoor contact met ons op.

Hoe werkt luchtbemonstering?

Er zijn veel redenen te bedenken om luchtbemonstering in te zetten. De meest voor de hand liggende situatie is natuurlijk als er sprake is van werken met asbest. Maar ook fijnstof, nanostof, dieselmotoren-emissie, lasrook en chroom VI kunnen langetermijngevaren opleveren voor je medewerkers. Is er in jouw organisatie kans dat je medewerkers in vervuilde lucht werken, dan is het aan te raden om luchtbemonstering in te zetten om zekerheid te krijgen.

Bij luchtmonstername wordt er een exact bepaalde hoeveelheid lucht over een filter geleid. De concentratie van een bepaalde stof wordt vervolgens berekend aan de hand van een gravimetrische bepaling. Voor luchtbemonstering heb je in de meeste gevallen een luchtbemonsteringspomp, flowkalibratie en absorbtiebuisjes of filtermedia nodig. BaSystemen heeft daarnaast ook een uitgebreid assortiment luchtmonsterzakken.

 

Luchtbemonstering bij asbest

We hebben een specifiek assortiment artikelen voor het bemonsteren van asbestvezels in de lucht. Er zijn ook mogelijkheden om real-time asbestvezels in de lucht te meten.

Meer over asbestbemonstering

 

Luchtbemonsteringspomp

Onze luchtbemonsteringspompen zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Bovendien zijn er veel mogelijkheden op het gebied van filters, buisjes en monsternamezakken.

Bekijk luchtbemonsteringspompen

 

Flowkalibrators

Met onze flowkalibrators zorg je dat de juiste flow van de luchtbemonsteringspomp bepaald wordt, zodat er een goede meting uitgevoerd kan worden.

Meer over flowkalibratie

 

Absorptiebuisjes en filtermedia

Afhankelijk van je situatie heb je specifieke filters of absorptiebuisjes nodig. Onze specialisten adviseren je graag over de juiste oplossing.

Meer over absorptiebuisjes en filtermedia

 

Luchtmonsternamezakken

Of je nu Tedlar bags, Kynar bags of Foil bags nodig hebt: bij BaSystemen hebben we altijd een ruime voorraad luchtmonsternamezakken in verschillende formaten.

Bekijk luchtmonsternamezakken.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen