Elektromagnetische velden

Werken met elektromagnetische velden (EMV) kan extra risico’s met zich meebrengen. Daarom is het sinds 1 juli 2016 verplicht om als werkgever maatregelen te nemen als werknemers blootgesteld worden aan elektromagnetische velden die schade aan de gezondheid kunnen veroorzaken. Bij BaSystemen vind je een uitgebreid assortiment meetinstrumenten die voldoen aan alle wettelijke normen en richtlijnen voor het meten van elektromagnetische velden. Ook vind je bij ons de bijpassende probes.

Wanneer bescherming bij werken met elektromagnetische velden?

Elektromagnetische velden ontstaan bij opwekking, transport of gebruik van elektriciteit, het opwarmen van materialen door inductie en het draadloos verzenden van informatie. Zolang werknemers worden blootgesteld aan elektromagnetische velden waaraan ook de rest van de bevolking blootgesteld wordt, is er vaak geen reden tot extra bescherming. Denk dan bijvoorbeeld aan mobiele telefoons, kantoorapparatuur of handgereedschap.

Is er sprake van hogere blootstelling, dan kan het nodig zijn om maatregelen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een werkomgeving met lasapparatuur, elektrolyse-installaties of radarantennes en zendinstallaties voor mobiele telefonie.

 

Meten geeft zekerheid

Om te kunnen voldoen aan de wettelijke richtlijn, is het nodig om elektromagnetische velden te meten. Daarvoor hebben we bij BaSystemen verschillende mogelijkheden. We adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw situatie.

 

EMV Monitoring

EMV Monitoring is een voortdurende meting van elektromagnetische velden. Dit is in sommige situaties noodzakelijk, bijvoorbeeld in datacenters, ziekenhuizen of laboratoria. BaSystemen heeft oplossingen voor elke situatie.

Bekijk EMV Monitoring

 

EMV Probes

Niet elk elektromagnetisch veld is hetzelfde. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment EMV Probes. Deze probes kunnen gecombineerd worden met geavanceerde EMV-meters om zo tot het meest exacte meetresultaat te komen.

Bekijk EMV Probes

 

Persoonlijke EMV-meters 

Met een persoonlijke EMV-meter bescherm je werknemers tegen elektromagnetische velden die een vooraf ingestelde grenswaarde overschrijden. Er zijn persoonlijke EMV-meters voor de detectie van hoogfrequente en laagfrequente elektromagnetische velden.

Bekijk persoonlijke EMV-meters

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen