Klimaat

Klimaat is een breed begrip. Als we bij BaSystemen over klimaat spreken, hebben we het meestal over het meten van het binnenklimaat. Een comfortabel binnenklimaat is namelijk ontzettend belangrijk voor werknemers. En de beste manier om zeker te weten of het binnenklimaat in orde is, is door het te meten. Dat kan met de binnenklimaatmeters uit ons assortiment. Daarnaast valt ook de hittestressmeter in deze categorie.

Waarom binnenklimaat meten?

Een slecht binnenklimaat kan voor allerlei problemen zorgen. Dat verschilt van lichamelijke klachten tot verlaagde productiviteit. Vaak zit het probleem hem in de temperatuur, de mate van tocht (luchtsnelheid), luchtkwaliteit of luchtvochtigheid. Zijn deze factoren in orde, dan is er sprake van een goed binnenklimaat. En dat draagt weer bij aan het verlagen van het ziekteverzuim en langdurige gezondheidsklachten en het verhogen van de productiviteit en het concentratievermogen.

We zijn al jaren gespecialiseerd in het meten van het binnenklimaat. Met name de hoeveelheid CO2 in de lucht is een belangrijke indicator om de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Maar een te lage of te hoge luchtsnelheid, luchtvochtigheid of temperatuur kan net zo vervelend zijn. Door het binnenklimaat te meten en monitoren, kun je nauwkeurig bijsturen en een zo goed mogelijke situatie creëren. Veel van onze binnenklimaatmeters zijn bovendien uit te breiden met andere sensoren en hebben online functionaliteiten.

 

Hittestress meten

Hoewel hittestress wel iets te maken heeft met het binnenklimaat, hebben we er toch voor gekozen deze apparatuur in een andere categorie onder te verdelen. Er worden namelijk andere parameters gemeten. Hittestress gaat over het monitoren van de temperatuur en luchtvochtigheid waarbij we onze warmte niet kwijt kunnen, en er hierdoor problemen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een zonnesteek, hyperthermie en hoofdpijn. Uiteindelijk kan dit zorgen voor ongelukken. Hittestress kan een groot probleem zijn bij zwaar industrieel werk. Met een WBGT-meter hou je de juiste parameters in de gaten en voorkom je ongelukken.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen