Stof

In omgevingen waar stof een probleem is, moeten regelmatig luchtmonsters genomen worden. Hierbij wordt stof over een filter geleid, waarna het filter ter analyse wordt aangeboden bij een gespecialiseerd laboratorium.

Als dit vaak voorkomt, is het in sommige gevallen kosteneffectiever om de metingen uit te voeren met een digitale stofmeter. Deze geeft tijdens en na de meting direct een indicatie van de hoeveelheid stof. Met een particle counter (deeltjesteller) kunt u deeltjes ultrafijn stof meten. Deze instrumenten zijn uitermate geschikt voor gebruik in cleanrooms. Bij een combinatie van gravimetrie en real-time metingen wordt een digitale stofmeter gekoppeld aan een lucht- bemonsteringspomp met filter. Op deze manier kunt u inzicht krijgen in de totale concentratie stof en de bijbehorende trendanalyse.

We hebben bovendien monitors die geschikt zijn voor onbeheerde metingen, waarbij de gegevens voortdurend via een internetportaal te raadplegen zijn. Ook is een systeem op te zetten dat automatisch alarmen of gekoppelde apparatuur schakelt (zoals ventilatie in een tunnelbuis).

Ook beschikken we sinds enige tijd over de eerste handzame en praktisch bruikbare digitale nanostofmeter.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen