Filter- en buishouders

Filter- en buishouders kopen

Filter- en buishouders zijn ontworpen om filters en adsorptiebuizen veilig en stevig vast te houden tijdens het nemen van luchtmonsters. Dit minimaliseert het risico op verontreiniging en komt de resultaten van de monstername ten goede. Zo garandeer je betrouwbare resultaten. Bij BaSystemen vind je een groot aanbod filter- en buishouders, zodat we je in elke situatie kunnen ondersteunen.

Waarom filter- en buishouders?

Luchtmonstername valt of staat met het nemen van nauwkeurige en betrouwbare monsters. Een onbetrouwbaar monster zal nooit leiden tot betrouwbare resultaten, waardoor je mogelijk niet de juiste maatregelen neemt om je personeel te beschermen.

Met filter- en buishouders zorg je ervoor dat filters en adsorptiebuizen goed en stevig gepositioneerd zijn tijdens het nemen van luchtmonsters. Dit zorgt voor betrouwbare monsters, meer efficiëntie en meer gebruiksgemak. Met filter- en buishouders kun je voldoen aan eisen op het gebied van luchtbemonstering en laboratoriumanalyse.

 

Veel mogelijkheden

Er is voor praktisch elke toepassingen wel een filter- of buishouder. Voor stofbemonstering is er bijvoorbeeld de Casella IOM Filterhouder, met een plastic of metalen cassette. Deze filterhouder is geschikt voor een deeltjesgrotte van 100 micron en kleiner (inhaleerbare fractie). De Higgins-Dewell Cycloon filterhouder is ook geschikt voor stofbemonstering en een deeltjesgrootte van 4 micron en kleiner (respirabele fractie).

Voor het bemonsteren van lasrook en het daarin mogelijk aanwezige chroom-IV is de PAS-6 filterhouder perfect. Lasrook is een verzamelterm voor gassen, dampen en deeltjes die vrijkomen bij lassen, slijpen, ablatie, gutsen, schuren en thermisch snijden. 

Voor monstername naar fijnstof op een debiet van 10 liter per minuut gebruik je de FSP10-filterhouder, terwijl voor eenzelfde monstername naar totaalstof de GSP10 geschikt is. Voor metingen naar asbestvezels is er een speciale asbest-filterhouder.

 

Meer weten?

Voor antwoord op je vragen of meer informatie neem je contact op met onze productexperts. Dankzij hun uitgebreide ervaring en kennis van de markt, kunnen ze je altijd helpen.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen