Filters en adsorptiebuizen

Filters en adsorptiebuizen kopen

Met ons filters en adsorptiebuizen koop je bij BaSystemen altijd de juiste oplossing voor de juiste soort stof of gas. Of het nu gaat om stoffilters voor elke partikelgrootte, actief koolbuisjes voor vluchtige stoffen of passieve diffusiebadges: BaSystemen heeft de kennis en ervaring om je verder te helpen.

De luchtkwaliteit op werkplekken is natuurlijk ontzettend belangrijk. Daarom wordt er in veel verschillende situaties luchtbemonstering toegepast, om de aanwezigheid van schadelijke gassen en verontreinigende stoffen te detecteren en te controleren. We hebben verschillende filters in ons assortiment.


Glasvezelfilters worden bijvoorbeeld toegepast voor algemene gravimetrische analyse, isocyanaten, ethyleenglycerol en luchtkwaliteitfracties. Een Mixed Cellulose Filter of MCE-filter is dan weer geschikt als er verdere analyse dan gravimetrie nodig is. We verkopen ze in verschillende poriegroottes en gerasterde versies.

Een PVC-filter is zeer geschikt voor het meten van stof, silica en chroom. PTFE-filters worden vaak toegepast in “agressieve” omgevingen, zoals luchtmonstername van alkaline stof, polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAH's), pesticiden en isocyanaten. Een kwartsfilter wordt logischerwijs gebruikt in bijvoorbeeld schoorstenen of voor dieselmotoremissies. Ze zijn hitte- en zuurbestendig. Het polycarbonaatfilter is bijzonder geschikt voor astbestvezeltelling of scanning elektronenmicroscopie.

Naast deze filters, die natuurlijk gecombineerd kunnen worden met verschillende luchtbemonsteringspompen en filterhouders, wordt er ook regelmatig gebruikgemaakt van adsorptiebuizen. Deze zijn speciaal ontworpen om gassen en dampen uit de lucht op te nemen voor analyse in een laboratorium. Dit is een betrouwbare methode, waarmee niet alleen de risico’s in kaart gebracht kunnen worden, maar ook de juiste wettelijke naleving en benodigde preventieve maatregelen geborgd zijn.

Hoewel we met de beschreven producten al in ontzettend veel gevallen de juiste oplossing in huis hebben, kan jouw specifieke situatie natuurlijk om maatwerk vragen. Ook in dat geval is BaSystemen de partner die je zoekt. Onze productexperts hebben uitstekende kennis over de markt en weten altijd een passende oplossing te vinden. 

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen