Nauwkeurige meetapparatuur huren

Elektromagnetische velden meten

Elektromagnetische velden kunnen in sommige situaties extra risico’s met zich meebrengen. Sinds 1 juli 2016 ben je als werkgever daarom verplicht om maatregelen te nemen als deze zogenaamde EMV’s inderdaad dermate sterk zijn dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid. Of dit het geval is, ontdek je door apparatuur te huren voor het meten van elektromagnetische velden. In ons uitgebreide assortiment vind je meetinstrumenten die voldoen aan alle wettelijke eisen, en bovendien gekalibreerd en up-to-date zijn.

 

Wanneer is het meten van elektromagnetische velden nodig?

Er zijn allerlei situaties waarin elektromagnetische velden ontstaan: bij het opwekken, transporten en gebruik van elektriciteit, maar ook bij opwarming door inductie of het draadloos verzenden van informatie. Dat maakt dat elektromagnetische velden bijna overal zijn, bijvoorbeeld bij mobiele telefoons, apparatuur op kantoor en bij handgereedschap. Zolang jouw medewerkers alleen worden blootgesteld aan EMV waar de rest van de bevolking ook aan blootgesteld wordt, is er daarom meestal geen verplichting om extra bescherming te bieden.

Als er sprake is van een hogere blootstelling, dan kan het zijn dat je wel verplicht bent om je medewerkers extra bescherming te bieden. Dit is vaak het geval in een bedrijf met veel lasapparatuur, elektrolyse-installaties of radarantennes en zendinstallaties voor mobiele telefonie. 

De enige manier om zekerheid te krijgen over het wel of niet moeten nemen van beschermingsmaatregelen, is door elektromagnetische velden te meten. Onze adviseurs kunnen je vaak al een nauwkeurige inschatting geven van de mogelijkheden in jouw situatie.

 

Verschillende typen meetapparatuur voor elektromagnetische velden huren

Bij BaSystemen kun je apparatuur huren voor het meten van elektromagnetische velden. Met persoonlijke EMV-monitors kun je werknemers gedurende de werkdag beschermen tegen elektromagnetsche straling. Er zijn persoonlijke EMV-meters die in het laagfrequente bereik meten, en persoonlijke EMV-meters die in het hoogfrequente bereik meten. Er zijn ook mogelijkheden om elektromagnetische velden te meten met een handheld veldsterktemeter, of om een continue, 24/7 EMV-monitor te huren. Geef ons gerust aan in welke frequentie je wilt gaan meten, dan helpen onze specialisten graag met een passende veldsterktemeter!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen