Flowkalibratie

Flowkalibratie kopen

Bij het bemonsteren van lucht met filters en adsorptiebuizen moet de flow van de luchtbemonsteringspomp die je gebruikt, heel nauwkeurig afgesteld worden. Flowkalibratie speelt een belangrijke rol, omdat hiermee voor een consistente luchtstroom gezorgd wordt, waarmee betrouwbare luchtbemonsteringsresultaten behaald worden. Bij BaSystemen vind je verschillende oplossingen voor flowkalibratie.

Waarom flowkalibratie?

Het nemen van luchtmonsters, waarbij in sommige gevallen de gezondheid van je medewerkers op het spel staat, is een nauwkeurige taak. Als de flow van je luchtbemonsteringspomp niet in orde is, kan dat leiden onjuiste resultaten, op basis waarvan dan ook alleen maar onjuiste conclusies getrokken kunnen worden. Door flowkalibratie toe te passen krijg je zekerheid over de juiste flow door de luchtbemonsteringspomp, en garandeer je dus ook de juiste kwaliteit luchtmonsters.

Een van de flowkalibrators die je bij ons kunt kopen, is de Casella Flow Detective. Dit is een zogenaamde alles-in-een-kalibrator, die helpt om een luchtmonsterpomp te kalibreren volgens de ISO-13137 richtlijn. Deze flowkalibrator toont dan ook een rode indicator als de pulsatie meer dan 10% is. Verder valt de Bluethooth-verbinding op, en zijn de kalibratiegegevens eenvoudig te versturen per e-mail. Dankzij de lange accuduur en snelle opstarttijd, kun je instrumenten snel kalibreren.

De Bios Defender 510 is een zogenaamde DryCal flowkalibrator. Dit is een flowkalibrator die de nauwkeurigheid heeft van een primaire standaard, en vaak gebruikt wordt om (persoonlijke) luchtmonsternamepompen te kalibreren. De nauwkeurigheid is conform ISO-17025. Deze flowkalibrator is verkrijgbaar in drie uitvoeringen, die alle drie een verschillend meetbereik hebben: van 5-500 ml/min, 50-5.000 ml/min en 300-30.000ml/min.

Heb je een andere uitdaging op het gebied van flowkalibratie of een vraag over een van onze flowkalibrators? Neem dan gerust contact op met onze productexperts. Dankzij de brede kennis van de markt weten ze voor elke situatie een passende oplossing te vinden. 

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen