Inzicht in de langere termijn

Geluidsdosismeter kopen

Een geluidsdosismeter wordt ook wel een persoonlijke geluidsdosismeter genoemd. Het is handzame apparatuur waarmee je een duidelijk beeld krijgt van het lawaai waaraan een medewerker gedurende langere tijd wordt blootgesteld. Bij BaSystemen koop je de geluidsdosismeter die past bij je situatie en toepassingsgebied.

Casella dBadge2: de ideale geluidsdosismeter

Een uitgebreid assortiment kan handig zijn, maar in dit geval is het niet nodig. In onze ogen is de dBadge2 van Casella de perfecte geluidsdosismeter.

Het apparaat is compact en licht. Je draagt het op je schouder, waar het niet in de weg zit bij het dagelijkse werk. De dBadge 2 kan zowel via een app op afstand gestart, gestopt en gemonitord worden als handmatig. Tijdens elke meting wordt iedere relevante parameter vastgelegd. 

De vastgelegde data kan vervolgens gemanaged en geanalyseerd worden met de krachtige software van Casella. Deze software maakt het bijvoorbeeld heel eenvoudig om heldere rapporten te genereren over de blootstelling aan lawaai op de werkplek. De Casella dBadge 2 is daarnaast ook ATEX-gecertificeerd en het is mogelijk om de meetwaarde te toetsen aan meerdere internationale protocollen.

Hoewel de dBadge 2 op zichzelf al een uitstekende geluidsdosismeter is, kun je deze nog upgraden tot de dBadge2 Plus en dBadge2 Pro. De Plus is uitgebreid met de mogelijkheid om audio op te nemen, en de Pro is daarnaast nog uitgerust met octaafbandanalyse. Onze productexperts adviseren je graag over de meest geschikte geluidsdosismeter in jouw situatie.  

 

Waarom geluidsdosismeter kopen?

Geluid meten is altijd een momentopname. En hoewel de korte, hoge pieken die je met een geluidsmeter meet zeker schadelijk kunnen zijn, geldt dat ook voor minder harde geluiden die veel langer aanwezig zijn. Door een geluidsdosismeter te kopen meet je de hoeveelheid geluid waar je medewerker tijdens een werkdag aan blootgesteld wordt, omdat dit alsnog voor gehoorschade en de daaraan verbonden problemen kan zorgen.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen