Alleen werken

Alleen werken is in sommige functies of situaties onvermijdelijk. Dat hoeft ook geen probleem te zijn, al brengt het alleen werken soms wel extra risico’s met zich mee. Er zijn tenslotte geen collega’s in de buurt die kunnen ondersteunen of ingrijpen bij onverwachte situaties. Werkt de alleenwerker ook nog met of in de buurt van gevaarlijke gassen, dan is een vorm van persoonsalarmering zeer gewenst. Bij BaSystemen vind je daarom een breed aanbod producten waarmee werkgevers een veilige werkplek voor alleen werkende werknemers kunnen garanderen.

Onmisbare functies

Gaat het over alleen werken en persoonsalarmering, dan zijn er een aantal functies onmisbaar. Denk aan bewegingsdetectie, plaatsbepaling met GPS en draadloze communicatiemogelijkheden. Alle benodigde functies en technieken rondom persoonsalarmering zijn tegenwoordig ondergebracht in een apparaat: de man-down-monitor, die ook wel man-down-telefoon of man-down-systeem wordt genoemd.

 

Van GPS tot gasdetectie

Alle systemen voor alleen werken in ons assortiment zijn uitgerust met een bewegingsdetector. Deze sensor merkt het op als iemand valt of te lang niet beweegt. In dat geval slaat de man-down-telefoon via draadloze communicatiemogelijkheden automatisch alarm. Er is ook een vorm van locatiebepaling, zodat hulpverleners direct weten waar ze moeten zijn. De locatiebepaling verloopt meestal via GPS, maar er zijn ook andere opties. Dit wordt vaak toegepast in omgevingen waar het GPS-signaal niet voldoende is. Tot slot zijn de meeste man-down-telefoons nog uitgerust met een noodknop, waarmee de gebruiker direct alarm kan slaan. Als het alleen werken gebeurt in situaties met gevaarlijke gassen, dan zijn er ook man-down-telefoons die voorzien kunnen worden van gasdetectoren.

 

Vele mogelijkheden

Als specialist op het gebied van persoonsalarmering bij alleen werken, weten we als geen ander dat geen enkele situatie hetzelfde is. Dat is de reden dat we een uitgebreid assortiment man-down-systemen en toebehoren hebben. Van een lichte en kleine TWIG Neo tot een modulair systeem zoals de ATEX-gecertificeerde Blackline G7c. Bovendien kunnen onze productspecialisten je feilloos de juiste oplossing aanbevelen voor elke situatie. Ook voor ondersteuning bij het implementeren van de bescherming van jouw medewerkers, kun je bij ons terecht.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen