Verplaatsbare stofmeters

Verplaatsbare stofmeter kopen

In een situatie waarin je de nauwkeurigheid van een stationaire stofmeter zoekt, maar het gebruiksgemak van een handheld stofmeter nastreeft, is de verplaatsbare stofmeter ideaal. Met deze apparaten is het mogelijk om over langere tijd stofniveaus te meten op verschillende locaties. BaSystemen heeft een aantal interessante oplossingen in het assortiment.

Waarom verplaatsbare stofmeters?

Een stationaire stofmeter is zeer nauwkeurig en robuust en wordt aangesloten op stroomvoorziening. Het nadeel is in sommige gevallen dat de meter niet of nauwelijks te verplaatsen is, wat ten koste gaat van de flexibiliteit. Een handheld stofmeter is daarentegen zeer flexibel, maar is meestal door accuduur en kwetsbaarheid niet geschikt voor permanente installatie. Dat maakt deze stofmeter niet voor elke toepassing geschikt. 

Een verplaatsbare stofmeter is een nauwkeurige stofmeter die eenvoudig verplaatst kan worden. Dit maakt het mogelijk om de stofniveaus op meerdere plekken in je bedrijf te meten, zonder dat je meerdere stationaire stofmeters hoeft aan te schaffen. Heb je tijdelijke of ad-hoc stofmonitoring nodig, dan is een verplaatsbare stofmeter ideaal.

Een verplaatsbare stofmeter zorgt ervoor dat je snel inzicht krijgt in de stofniveaus, zodat je zekerheid hebt over de benodigde voorzorgsmaatregelen. Zo garandeer je de veiligheid en gezondheid van je werknemers. Bovendien kun je, dankzij het verplaatsbare karakter van deze stofmeters, ook een mooi beeld krijgen van de algehele stofniveaus binnen je bedrijf. Dit doe je door op meerdere plekken metingen te verrichten en deze gegevens te analyseren.

 

Mogelijkheden

Op het gebied van verplaatsbare stofmeting biedt BaSystemen een aantal oplossingen. Voor het meten van asbestvezels in de lucht is er de ALERT PRO 1000. Met de Casella Dust Detective Kit kun je een meting van een dag lang onbemand uitvoeren in combinatie met de Casella Microdust Pro 2 CEL-712. Een voor de hand liggende uitbreiding dus, als je al over een Microdust Pro 2 beschikt. De Casella Guardian2 meet naast stof ook grondtrillingen en geluid, waardoor het met recht een omgevingsmonitor genoemd mag worden. Perfect voor op bouw- of sloopplaatsen!

 

Meer weten?

Heb je een vraag over een verplaatsbare stofmeter of een bijzondere uitdaging op dit gebied? Neem dan contact op met onze productexperts.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen