Face Fit Testing

Face Fit Testing is sterk in opkomst. Het is al verplicht in de asbestsector, maar het wordt bijvoorbeeld ook steeds meer gebruikt in de industrie en bij de brandweer. En dat is ook wel logisch: zelfs het beste gezichtsmasker beschermt niet als het niet goed past. Met de producten voor Face Fit Testing van BaSystemen weet je zeker dat de adembeschermingsmiddelen doen wat ze moeten doen.

Wat is Face Fit Testing?

Face Fit Testing gaat over het testen van de pasvorm van een adembeschermingsmiddel. Dat kan van alles zijn, van wegwerpmaskers tot volgelaatsmaskers, CBRN gasmaskers, Powered Air-Purifying Respirators (PAPR) en Self-Contained Breathing Apparatus (SCBA).

Bij een meting wordt het masker aangesloten op een van onze meetinstrumenten. De deeltjes binnen en buiten het masker worden gemeten, om zo te achterhalen hoe goed het masker past. Want alleen als het goed past, weet je zeker dat het gebruikte masker ook daadwerkelijk beschermt tegen stoffen of gassen, en reduceer je blootstelling tot een minimum.

 

Wanneer Face Fit Testing?

Zoals gezegd is Face Fit Testing al verplicht in de asbestsector. Maar ook in andere sectoren wordt het steeds vaker toegepast. Eigenlijk is het aan te raden het in alle situaties toe te passen waarin je werknemers verplicht zijn om adembeschermingsmiddelen te dragen. Deze middelen hebben namelijk weinig zin als de pasvorm niet in orde is.

Als je eenmaal een type masker hebt getest en de pasvorm hebt geoptimaliseerd, hoef je niet steeds opnieuw te testen. Dat hoeft pas als je een nieuw type masker gaat gebruiken, of als een werknemer veel aankomt, afvalt of er veranderingen aan het gezicht zijn.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Face Fit Testing, het uitvoeren van een test of het gebruik van de meetapparatuur in ons assortiment? Neem dan contact met ons op!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen