Stof

Stof in de lucht kan voor allerlei problemen en gevaren zorgen. Daarom is het aan te raden regelmatig luchtmonsters te nemen in omgevingen waar stof mogelijk een probleem vormt. Bij BaSystemen vind je een uitgebreid assortiment stofmeters, zowel handheld, stationair als verplaatsbaar. Onze productspecialisten helpen je graag met het vinden van de juiste oplossing.

Handheld stofmeters

Als er regelmatig stof gemeten moet worden, is een handheld stofmeter, ook wel digitale stofmeter, in sommige gevallen het meest efficiënt. Hiermee heb je tijdens en na de meting een indicatie van de hoeveelheid stof. Er zijn daarnaast veel mogelijkheden en opties op dit gebied.

Meer over handheld stofmeters

 

Stationaire stofmeters

Met een stationaire stofmeter kies je voor een oplossing die continu of regelmatig op dezelfde plek stof meet. Perfect voor bijvoorbeeld fenceline monitoring van fabrieken of bouwplaatsen. Anderzijds kan het ook van pas komen als industriële stofmonitoring van productieprocessen, ventilatiesystemen, filtersystemen en in de mijnbouw.  Ook hier zijn er weer veel mogelijkheden.

Bekijk stationaire stofmeters

 

Verplaatsbare stofmeters

Een verplaatsbare stofmeter is de perfecte combinatie tussen de nauwkeurigheid van een stationaire stofmeter en het gebruiksgemak van een handheld stofmeter. Deze apparatuur draait vaak voor langere periode op accu, netstroom of bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Bekijk verplaatsbare stofmeters

 

Meer over het meten van stof

Zoals gezegd is een digitale stofmeter in sommige gevallen de meest kosteneffectieve oplossing als er regelmatig stof gemeten moet worden. Maar met een particle counter, of deeltjesteller, kun je ook ultrafijn stof meten. Deze instrumenten zijn uitermate geschikt voor gebruik in cleanrooms. Bij een combinatie van gravimetrie en real-time metingen wordt een digitale stofmeter gekoppeld aan een luchtbemonsteringspomp met filter. Op deze manier krijg je inzicht in de totale concentratie stof en de bijbehorende trendanalyse.

We hebben bovendien stofmeters die geschikt zijn voor onbeheerde metingen, waarbij de gegevens voortdurend via een internetportaal te raadplegen zijn. Ook is een systeem op te zetten dat automatisch alarmen of gekoppelde apparatuur schakelt, zoals ventilatie in een tunnelbuis. Tot slot hebben we sinds kort ook de eerste handzame en praktisch bruikbare digitale nanostofmeter in ons assortiment.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen