Duidelijkheid over noodzakelijke bescherming

Geluidsmeters huren

Werken jouw medewerkers in lawaaiige omgevingen, dan is bescherming tegen geluid al snel een vereiste. Maar welke mate van bescherming nodig is, weet je pas nadat je het aanwezige geluid meet. Huur geluidsmeters bij BaSystemen en je weet zeker dat je nauwkeurige en uitstekend onderhouden apparatuur in handen hebt.

Toepassen geluidsmeters

Gehoorschade ontstaat door blootstelling aan te veel geluid en lawaai. En de gevolgen daarvan zijn groot: van gehoorverlies tot meer stress en verminderde concentratie. Vanaf een bepaalde geluidssterkte ben je als werkgever verplicht om je medewerkers gehoorbescherming te bieden. 

 

Huur een geluidsmeter

Geluidsmeters zijn kostbare apparaten. Huren is daarom in veel gevallen een interessante keuze. Bovendien vind je bij BaSystemen een ruim aanbod aan geluidsmeters, zodat er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw situatie past. Bovendien staan onze experts klaar om je advies te geven!

 

Breed assortiment

Bij BaSystemen vind je geluidsmeters in klasse 1 en geluidsmeters in klasse 2. Meters in klasse 2 zijn minder nauwkeurig dan die in klasse 1, maar geven een uitstekende indicatie van het geluid. Zolang een geluidsmeting niet aan bepaalde wettelijke eisen hoeft te voldoen, is een klasse 2-meter vaak voldoende voor arbo metingen.

We verhuren ook geluidsmeters uit klasse 1 met octaafbandanalyse, net als geluidsmeters uit klasse 2 met octaafbandanalyse. Octaafbandanalyse wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen verschillende frequenties waaruit een geluid bestaat.

Naast geluidsmeters verhuren we ook geluidsmonitors, oftewel apparatuur waarmee geluid langere tijd in de gaten gehouden kan worden. Er zijn bijvoorbeeld persoonlijke geluidsdosismeters, die een werknemer met zich mee kan dragen tijdens het werk. Zo ontdek je precies aan hoeveel geluid hij wordt blootgesteld. Wil je het geluid monitoren op een vaste locatie, dan is de 24/7 geluidsmonitor waarschijnlijk wat je zoekt. Hiermee kun je zowel binnen als buiten continu het geluid meten, om zo te ontdekken of er maatregelen nodig zijn om werknemers te beschermen.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen