Binnenklimaatmeters kopen

Binnenklimaatmeters zijn al jaren één van de specialisaties van BaSystemen. Zéker de laatste jaren is CO2 een veel gebruikte indicator om de luchtkwaliteit en luchtverversing binnenshuis te monitoren. Maar andere belangrijke parameters voor een prettige werkomgeving zijn temperatuur, luchtvochtigheid en tocht. Bekijk hieronder de verschillende meetinstrumenten voor binnenklimaat.

Zoals gezegd is CO2 een belangrijke indicator voor de kwaliteit van het binnenklimaat. Hoe meer CO2 er binnen gemeten wordt, hoe minder ‘verse’ lucht er is. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals hoofdpijn of moeite met concentreren. In de frisse buitenlucht zijn CO2 concentraties rond de 420-450 parts per million (ppm) aanwezig. In de binnenlucht, zoals bijvoorbeeld scholen en kantoren, is het raadzaam om onder de 1000 ppm te blijven. Met een CO2-meter hou je dit getal in de gaten, en kun je actie ondernemen wanneer dat nodig is.

 

Met de binnenklimaatmeters van BaSystemen meet je in veel gevallen niet alleen het CO2-gehalte. Ook de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur hebben bijvoorbeeld grote invloed op de mate van comfort van het binnenklimaat. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld de mate van tocht, luchtdruk, thermokoppel en het koolstofmonoxide-gehalte te meten.

 

Wat verder de wensen ook zijn, er is veel mogelijk. De HQ 210 kan bijvoorbeeld tot 6 parameters tegelijk loggen en is dankzij het eenvoudige Nederlandstalige menu makkelijk te bedienen. De IBS Logger valt dan weer op door het opslaan van de meetgegevens in de cloud, zodat je altijd en overal de loggers kunt beheren en op de hoogte blijft van de resultaten en afwijkingen. De Honeywell HTRAM is voorzien van Bluetooth en komt met een mobiele smartphone-app voor optimaal gebruiksgemak.

 

Ook de andere binnenklimaatmeters hebben zo hun eigen kwaliteiten. Heb je vragen over ons aanbod en de toepassing van een binnenklimaatmeter? Neem dan contact op met onze productexperts, we helpen je graag verder!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen