Gaslekdetectie kopen

Gaslekdetectie is ontzettend belangrijk. Een gaslek kan namelijk desastreuze gevolgen hebben. Of het nu een explosiegevaarlijk gas is dat lekt en een explosie tot gevolg heeft, of een giftig gas dat lekt en de gezondheid van je medewerkers in gevaar brengt: je zoekt zekerheid. Met een oplossing voor gaslekdetectie van BaSystemen is dat precies wat je in huis haalt.

Hoe werkt gaslekdetectie?

Er zijn drie manieren om een gaslek op te sporen: door het gas te detecteren met een zogenaamde sniffer, door via ultrasoon geluid te controleren op materiaalfouten of door met een warmtebeeldcamera een visuele inspectie uit te voeren. Bij BaSystemen vind je gaslekdetectie in alle varianten. Ook de toepassingen van een gaslekdetector kan verschillen. Zo zijn er gaslekdetectoren die gericht zijn op het:

 

  • voorkomen van schade;
  • voorspellen van onderhoud;
  • verbeteren van de efficiëntie van hydraulische installaties;

Gaslekdetector inzetten

Ben je in de markt om gaslekdetectie te kopen, dan heb je misschien al potentiële lekpunten vastgesteld. Door een gaslekdetector bij zo’n punt in te zetten, krijg je snel een melding als er inderdaad een gaslek ontstaat. Maar ook als je geen mogelijke gaslekken geïdentificeerd hebt, is het kopen van een gaslekdetector soms een slimme zet. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin een gaslek enorme gevolgen heeft en je simpelweg zekerheid wilt hebben. 

Mogelijkheden voor het kopen van gasdetectie

Bij BaSystemen vind je een uitgebreid assortiment gasdetectoren. Afhankelijk van jouw wensen en situatie adviseren onze productexperts over de beste koop. De Sonotec SONAPHONE Ultrasone lekdetector is bijvoorbeeld een ultrasone lekdetector die zeer eenvoudig te bedienen is, nauwelijks onderhoud nodig heeft en veel sensoropties heeft. Een andere variant is de Seitron POR RDZ BI Portable gaslekzoeker, die bijzonder geschikt is om gaslekken in installaties op te sporen.

 

Wat in jouw bedrijf ook de situatie is, samen zorgen we ervoor dat een gaslek op tijd ontdekt wordt en geen dramatische gevolgen kent.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen