Duidelijkheid over gehoorbescherming

Geluidsmeter kopen

Geluidsmeters zijn de perfecte manier om te bepalen of het nodig is je werknemers te voorzien van gehoorbescherming. Want alleen door nauwkeurige metingen krijg je inzicht in de mogelijke schadelijke gevolgen van te veel geluid. Bij BaSystemen koop je geluidsmeters met verschillende specificaties, zodat er altijd een oplossing voor jouw situatie is. Met vragen of twijfels kun je natuurlijk terecht bij onze productexperts!

Geluidsmeters kopen: van eenvoudig tot uitgebreid

Welke geluidsmeter je precies nodig hebt, hangt af van de situatie. En hoewel al onze geluidsmeters voldoen aan de ISO9612-standaard, zijn er wel degelijk verschillen.

De meest eenvoudige geluidsmeter in ons assortiment is de Casella CEL-24x. Dit is een zogenaamde klasse 2-geluidsmeter, die iets minder nauwkeurig is dan een klasse 1-geluidsmeter. Daar staat tegenover dat de prijs ook gunstiger is. De Casella CEL-24X is geschikt voor arbo-metingen en is voorzien van krachtige software om te helpen bij het analyseren van de gegevens. Bovendien is deze geluidsmeter heel makkelijk te bedienen.

De Casella CEL-62x Enhanced is een geavanceerdere geluidsmeter. Deze geluidsmeter kan voorzien worden van een klasse 1- of klasse 2-microfoon, afhankelijk van de toepassing. Verder valt de CEL-62x op door het grote enkelvoudige meetbereik van 20-140dB. Ondanks de vele mogelijkheden is het een compacte en gebruiksvriendelijke geluidsmeter, die zeer geschikt is voor het onderzoeken van arbeidslawaai, geluidskaarten binnen fabrieken en milieumetingen.

Een stapje hoger is er de Casella CEL-63x. Deze geluidsmeter bewijst zijn waarde al jarenlang. Een mooie feature van deze geluidsmeter is het feit dat de CEL-63X alle geluidsparameters meet, wat de gekozen setup ook is. Omdat zowel het gemiddelde geluid, piekgeluid en octaafbandmetingen tegelijkertijd gemeten worden, en het meetbereik met 20-140dB groot is, meet je in principe altijd datgene wat gemeten moet worden. Er hoeft niet snel een meting overgedaan te worden met deze meest nauwkeurige en geavanceerde geluidsmeter! Eveneens kan deze meter worden uitgerust met een high-range microfoon voor applicaties zoals schietlawaai meten.

Tot slot is er nog de Casella Guardian2: een monitoringssysteem voor zowel geluid, stofdeeltjes als trillingen, die zijn data direct via het internet deelt met een beveiligde cloud-omgeving. Ideaal voor bouw- en sloopplaatsen en andere grensbewakingstoepassingen.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen