Maximale flexibiliteit

Draadloze gasdetectie kopen

Draadloze gasdetectie is een ideale manier om gasdetectie toe te passen als medewerkers op veel verschillende plekken werken en de werkomgeving onoverzichtelijk is. Draadloze gasdetectie wordt daarnaast regelmatig toegepast als vervanging van vast opgestelde gasdetectie bij een turnover of plant shutdown. Tot slot wordt draadloze gasdetectie ook vaak toegepast bij incidenten en ongevallen, omdat er dan vaak geen tijd te verliezen is en je een snelle en flexibele manier van gasdetectie wilt.

Draadloze gasdetectie kopen

Draadloze gasdetectie geeft je als werkgever zekerheid en duidelijkheid over de gasconcentraties waar medewerkers aan blootgesteld worden. Daarmee zorgt het dus voor inzicht in de veiligheid op de werkvloer. Eventuele alarmen komen direct binnen in de centrale, waarna er een automatisch alarm verzonden kan worden naar andere dragers van draadloze gasdetectie. Op deze manier wordt er in het geval van nood geen seconde verspild, wat bij een evacuatie natuurlijk enorm belangrijk is. De meeste draadloze gasdetectieapparatuur is niet alleen geschikt voor gasdetectie, maar is vaak ook voorzien van een man-down-alarm. Dit is een alarm dat automatisch afgaat als de gebruiker van de draadloze gasdetectie valt of niet meer beweegt. 

 

Bij BaSystemen koop je verschillende soorten draadloze gasdetectie. De RAE Systems Echoview Host is bijvoorbeeld een ideale oplossing als je de communicatie van meerdere gasdetectors centraal wilt ontvangen en aflezen. De Echoview is te gebruiken in combinatie met een MultiRAE Lite, ToxiRAE Pro PID en vele anderen gasdetectors. De MeshGuard is een draadloze gasdetector en communicatiemodule in één. Hoewel de MeshGuard 1 gas tegelijkertijd kan meten, is er keuze uit vele sensoren. Beide oplossingen voor draadloze gasdetectie zijn bovendien geschikt voor gebruik in ATEX-omgevingen. 

Waarom draadloze gasdetectie kopen?

Gassen kunnen ontzettend gevaarlijk zijn. Om je bedrijfsvoering en medewerkers te beschermen, kan het daarom in een aantal gevallen erg wenselijk zijn om een flexibele manier te hebben om gassen te detecteren. In die gevallen is draadloze gasdetectie exact de juiste oplossing. Neem contact op met onze productexperts als je vragen hebt of op zoek bent naar advies op maat.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen