Geluid meten

Werken jouw medewerkers in lawaaiige omgevingen, dan wil je ze beschermen tegen gehoorschade. Dat kan met verschillende soorten gehoorbescherming. Om te kunnen bepalen welke vorm van gehoorbescherming nodig is, moet eerst het geluid gemeten worden. Dat kan met het brede assortiment geluidsmeters en geluidsdosismeters bij BaSystemen. Met onze producten kun je voldoen aan de ISO9612-standaard.

Waarom geluid meten?

Te veel geluid kan gehoorschade veroorzaken. Dat zorgt er niet alleen voor dat iemand slecht hoort, maar kan ook zorgen voor meer stress, vermoeidheid en concentratiestoornissen. Om je werknemers de juiste gehoorbescherming te kunnen bieden, meet je eerst de hoeveelheid en sterkte van het geluid op het werk. Als je medewerkers dagelijks worden blootgesteld aan 85dB(A) of meer, moeten ze verplicht gehoorbescherming dragen.

Met een goede geluidsmeter kunt u metingen doen die voldoen aan de ISO9612 standaard. Dat betekent dat hij nauwkeurig is en, mits goed gekalibreerd, ook de mogelijkheid biedt verschillende metingen met elkaar te vergelijken. Verder neemt een goede geluidsmeter u veel werk uit handen door gemakkelijke analyse van de meetwaarden, zowel in het toestel als bij het rapporteren.

 

Geluidsmeters

Elke situatie is anders, dus hebben we geluidsmeters met verschillende specificaties. Onze specialisten vertellen je graag welke geluidsmeter het meest geschikt is.

Bekijk geluidsmeters

 

Geluidsdosismeters

Met een geluidsdosismeter krijg je inzicht in het geluid waar je medewerkers gedurende een hele dag mee te maken krijgen.

Bekijk geluidsdosismeters

 

Accessoires

Er zijn verschillende accessoires die kunnen helpen bij het juist meten van geluid, zoals een omgevingsmonitor of akoestische kalibrator.

Bekijk accessoires

 

Meer weten?

BaSystemen werkt al sinds haar oprichting in 2009 nauw samen met fabrikanten en gebruikers van geluidsmeters. Daardoor hebben we veel kennis en ervaring welke geluidsmeter in welke toepassing goed werkt. Daarbij zijn de geluidsmeters die wij leveren van absolute topklasse, zodat je de nauwkeurigheid en herhaalbaarheid krijgt die je nodig hebt.

Neem contact op met onze productspecialisten voor een goed gesprek en een advies op maat op het gebied van geluidsmetingen!

 

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen