Vergroot de veiligheid van alleenwerkers

Man down systeem kopen

Een man down systeem, ook wel man down detection system, is in steeds meer sectoren niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Het is dé manier om alleen werkende medewerkers te beschermen, of ze nu alleen op pad gaan of buiten het zicht van collega’s werken. Bij BaSystemen vind je allerlei verschillende man down systemen, elk met weer andere unieke voordelen. Bekijk de man down systemen uit ons assortiment, of neem contact met onze productexperts op voor vrijblijvend advies.

Waarom man down systeem kopen?

Man down systemen worden steeds vaker gebruikt. Dat is ook niet gek, want we werken steeds vaker alleen. Waar veel klussen eerder nog met meerdere personen uitgevoerd moesten worden, is dat door automatisering en andere verbeteringen steeds minder nodig. 

Hoewel dat in de basis positief is voor je organisatie, zit er ook een keerzijde aan. Want als een alleenwerker een ongeluk krijgt en niet snel gevonden wordt, kan zo’n ongeluk grote gevolgen hebben. Om dat te voorkomen, worden alleen werkende medewerkers steeds vaker uitgerust met een man down systeem.

 

Wat doet een man down systeem?

In de basis geeft een man down systeem een signaal als de drager van het systeem te lang niet beweegt of plotseling valt. Dit wordt gedetecteerd met verschillende sensoren, waarbij er natuurlijk ingesteld kan worden wat ‘te lang niet bewegen’ precies inhoudt. Het man down systeem kan een akoestisch of visueel alarm af laten gaan, maar steeds vaker gaat het om een digitaal alarm, dat via een SIM-kaart verzonden wordt. Dankzij GPS of andere manieren van locatiebepaling kunnen ingelichte personen snel in actie komen. Een goed man down systeem is stevig, spatwaterdicht en hindert niet in het werk. De meeste man down systemen hebben bovendien een noodknop, en er zijn bij sommige systemen ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld gasdetectie. Het meest complete man down systeem dat we verkopen is de Blackline Safety G7c. Een compacter systeem met alle noodzakelijke functies is de TWIG Neo. Twijfel over het kopen van een man down systeem? Neem dan gerust even contact met ons op, we staan klaar met vrijblijvend advies!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen