Stationaire stofmeters

Stationaire stofmeter kopen

Stationaire stofmeters zijn bij uitstek geschikt voor continue monitoring van de luchtkwaliteit. Het is een betrouwbare manier om in real-time de stofniveaus in de lucht te meten en controleren. Dit stelt je in staat om op tijd maatregelen te nemen en zo de gezondheid van je werknemers te beschermen.

 Waarom stationaire stofmeters?

Als er zich een situatie voordoet in jouw bedrijf, waar het gevaar van verhoogde stofniveaus steeds op de loer ligt, dan is een stationaire stofmeter wat je nodig hebt. Dit zijn geavanceerde apparaten die permanent zijn geïnstalleerd op strategische locaties in jouw bedrijf. Een stationaire stofmeter meet continu de concentratie van stofdeeltjes in de lucht, en kan hier in real-time over rapporteren. Ontstaan er problemen door te hoge concentraties, dan ben je hiervan op tijd op de hoogte en kun je passend ingrijpen. 

Daarnaast registreren en analyseren stationaire stofmeters de stofniveaus in de loop van de tijd. Hierdoor krijg je inzicht in trends op dit gebied, zodat je betere langetermijnbeslissingen kunt nemen als het gaat om gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Daarbij is het zelfs mogelijk om via mail of sms een update te ontvangen bij overschrijding van grenswaardes.

 

Uitgebreid assortiment

Voor het meten van stof in ATEX-omgevingen zijn de Air XD en TM-F Ex geschikt. De Air XD heeft een hoog meetbereik en meet tot wel 5 keer nauwkeuriger dan de industriestandaard. De TM-F Ex is robuust, compact en onderhoudsarm en daardoor zeer geschikt voor langdurige metingen in omgevingen met hoge stofniveaus, bijvoorbeeld luchtbehandelingskanalen. Speciaal voor het meten van silicastof is er de Air XS Silica Respirabel Kwartsstofmonitor

De meest eenvoudige stofsensor in ons assortiment is de TM-F, die daarom vooral geschikt is als sensor voor totaalstofniveaus. De TM-F COM is vergelijkbaar, maar uitgerust met online functionaliteiten. Hierdoor kunnen de signalen vanuit deze stationaire stofmeters draadloos worden verzonden en weergegeven worden op elk apparaat met internetverbinding.

Heb je vragen over onze stationaire stofmeters of een specifieke uitdaging? Onze productexperts helpen je graag verder!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen