Overige meetinstrumenten

Naast alle meetinstrumenten in de andere categorieën, zijn er nog een aantal losse arbo-meetinstrumenten die niet in een van de andere categorieën thuishoren. We willen je graag op alle vlakken helpen, dus hebben we hier de overige arbo-meetapparatuur verzameld. Vind je de gewenste meetapparatuur niet op onze website, dan kun je altijd contact opnemen om samen een passende oplossing te vinden.

Bodemvochtmeter

Een bodemvochtmeter wordt vaak gebruikt bij asbestonderzoek, bodemsanering of als er gefundeerde beslissingen genomen moeten worden over beregening. Onze bodemvochtmeters voldoen aan de eisen die staan beschreven in de CROW 400, om arbo veiligheid, maar ook veiligheid voor de omwonenden en/of gebruikers van het werkgebied te waarborgen.

Bekijk bodemvochtmeter

 

Lichtmeter

In bijna elk beroep is licht een noodzakelijke voorwaarde voor het goed uitvoeren van het werk. Voldoende licht zorgt ervoor dat we zien wat we doen en voorkomt daarmee onnodige ongelukken. Met een lichtmeter bepaal je de hoeveelheid licht op de werkplek, zodat je zeker weet dat je medewerkers voldoende licht hebben om hun werk bij uit te voeren. Onze lichtmeters voldoen aan de NEN-EN 12464-1 Licht op de werkplek (binnen) en NEN-EN 12464-2:2014 Licht op de werkplek (buiten).

Bekijk lichtmeter

 

Regenmonitoring

In de gaten houden hoeveel regen er op een bepaalde plek valt, kan met onze regenmonitors. Dit kan van belang zijn in industrieën en toepassingen, waaronder hydrologie, regenvalverdeling en -intensiteit, monitoring van waterafvoer, ecologische studies, landbouw en studies over klimaatverandering.

Bekijk regenmonitoren

 

Trillingsmeter

In veel machines en apparatuur worden mechanische trillingen opgewekt. Mechanische trillingen en schokken hebben een schadelijk effect voor mensen die er herhalend aan blootgesteld worden. Eveneens kan langdurige blootstelling gemakkelijk blijvend van aard zijn. Bij blootstelling aan trillingen wordt onderscheid gemaakt tussen lichaamstrillingen en hand-armtrillingen. Met een trillingsmeter ontdek je of er sprake is van langdurige blootstelling aan trillingen die een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid. Met onze lichaamstrillingsmeters kan de trillingsblootstelling van zittende bestuurders worden gemeten in overeenstemming met de Europese richtlijn 2002/44/EG. Eveneens zijn onze Hand-Arm trillingsmeters volledig in overeenstemming met de Europese Trillingsrichtlijn 2002/44/EG en gerelateerde normen ISO 5349-1 en 5349-2.

Bekijk trillingsmeters

 

Iets anders nodig?

Hoewel we een zeer uitgebreid assortiment hebben, is de wereld van arbo-meetapparatuur zo mogelijk nog uitgebreider. Omdat we je in alle gevallen willen helpen, kun je contact met ons opnemen als je de gewenste meetapparatuur niet kunt vinden. Onze productspecialisten hebben veel inzicht in de mogelijkheden en trends, en kunnen je met gericht advies snel verder helpen.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen