Bodemvochtmeter

Bodemvochtmeter kopen

Er zijn allerlei toepassingen voor een bodemvochtmeter te bedenken in industriële situaties. Bijvoorbeeld bij bodemsaneringen, asbestonderzoek of ter ondersteuning van beregeningsbeslissingen. BaSystemen biedt de veelzijdige TDR-150 aan van FieldScout. Ben je op zoek naar een andere bodemvochtmeter, dan kun je contact opnemen met onze productexperts. We kennen de markt als geen ander en kunnen je altijd verder helpen.

Toepassingen van bodemvochtmeters

Bodemvochtmeters worden vaak gebruikt in de landbouw- en milieusector. Een goede bodemvochtmeter helpt dan bijvoorbeeld bij het verbeteren van het waterbeheer. Ook bij asbestonderzoek is een bodemvochtmeter onmisbaar, omdat asbestvezels zich vaak binden aan vochtige gronddeeltjes. Met een bodemvochtmeter lokaliseer je gebieden met meer vocht, zodat je een indicatie krijgt van mogelijke ophopingen van asbest. In het geval van bodemsanering kan een bodemvochtmeter ook een rol spelen. Bij afgravingen kan bij droge omstandigheden fijn stof , kwartsstof, asbestvezels, etc worden weggeblazen door de wind. De werknemers kunnen dit in de luchtwegen krijgen door het inademen. Bodemvocht meten is daarom een essentieel onderdeel van de risicoanalyse.


Waarom alleen de TDR-150?

Je vraagt je misschien af waarom er slechts een bodemvochtmeter in ons assortiment te vinden is. Het antwoord is simpel: De TDR-150 van FieldScout doet alles wat je van een bodemvochtmeter verwacht, bij een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is dan ook niet voor niets de meestgebruikte bodemvochtmeter in Nederland. Zaken die in positieve zin opvallen zijn de meetsnelheid en nauwkeurigheid. Ook is de betrouwbaarheid ontzettend hoog, is de bodemvochtmeter robuust en eenvoudig te bedienen en is de datalogging een zeer praktische functie. Dankzij de geavanceerde meettechniek heb je binnen een seconde al een meetresultaat!


Wij leveren de TDR-150 standaard zonder Bluetooth of GPS, maar kunnen dit op aanvraag wel aanbieden. Standaard wordt de TDR-150 met 3 pennen van 3 centimeter geleverd, maar 7, 12 of 12 centimeter is ook mogelijk.

Vragen over de TDR-150 of bodemvochtmeters in het algemeen? Neem dan contact op met onze productexperts!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen