Regenmonitoring

Regenmonitoring kopen

Regenmonitoring gebeurt met regenmeters. Een regenmeter is de ideale manier om inzicht te krijgen in de hoeveelheid neerslag op een bepaalde locatie. De Casella Tipping Bucket is een robuuste en veelzijdige regenmeter die in te zetten is voor allerlei toepassingen van regenmonitoring.

Toepassingen van regenmonitoring

Er zijn verschillende toepassingen te bedenken waarbij regenmonitoring een rol speelt. Ten eerste natuurlijk bij waterbeheer: in waterbeheersystemen zijn een of meerdere regenmeters onmisbaar. Ook in de landbouw kunnen regenmeters helpen. Dankzij inzicht in de hoeveelheid neerslag kunnen plannen met betrekking tot irrigatie, zaaien en oogsten efficiënter ingericht worden. Regenmeters worden ook gebruikt in programma’s die het milieu monitoren, om zo inzicht te krijgen in de neerslagpatronen en de impact daarvan op ons ecosysteem. Tot slot wordt regenmonitoring regelmatig toegepast in onderzoeken naar klimaatverandering.

 

Casella Tipping Bucket: one size fits most

Als het om regenmonitoring gaat, zijn wij volledig overtuigd door de Casella Tipping Bucket regenmeter. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is er de duurzame en betrouwbare constructie, wat garandeert dat de regenmeter bestand is tegen weer en wind. De Tipping Bucket meet met een nauwkeurigheid van ongeveer 1 liter per uur, wat voor praktisch alle toepassingen geschikt is. De sensor wordt geleverd in verschillende varianten, met een gevoeligheid van 0,1 millimeter, 0,2 millimeter of 0,5 millimeter. De opening voor het opvangen van de regen is 400 cm² groot, en de capaciteit is onbeperkt. Bovendien is er ook een verwarmde versie voor gebruik in zwaarder en koud weer beschikbaar.

 

Daarnaast is de Casella Tipping Bucket gemakkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden en reageert de sensor snel. Zo kun je als gebruiker dus snel reageren op veranderingen in het weer.

 

Wil je meer weten over de Casella Tipping Bucket of regenmonitoring in het algemeen? Neem dan contact op met onze productexperts.

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen