Trillingsmeter

Trillingsmeter kopen

Mechanische trillingen kunnen op de lange termijn een schadelijk effect hebben op je werknemers. Met een trillingsmeter kom je erachter of de blootstelling aan trillingen binnen de Europese richtlijnen valt, of dat je maatregelen moet nemen om de gezondheid van je werknemers te beschermen.

Trillingsmeter voor zittende bestuurders

De Vib@Work Whole Body trillingsmeter is speciaal ontwikkeld om trillingen in het lichaam van een zittende bestuurder te meten. Denk dan bijvoorbeeld aan een heftruckbestuurder. Deze trillingsdosismeter bedien je via Bluetooth en plaats je vervolgens op de stoel van de bestuurder. Het is een eenvoudig te gebruiken trillingsmeter, die desondanks nauwkeurige en betrouwbare resultaten geeft. Na een meetsessie kun je de RMS-waarden (=Root Mean Square) uitlezen, en geeft het toestel zelfs al een indicatie van eventuele overschrijding van de Europese richtlijn 2002/44/EG. Het automatisch filteren van zaken als in- en uitstappen maakt de data snel uitleesbaar en bruikbaar.

 

Trillingsmeters voor hand-arm-trillingen

Werken jouw medewerkers vaak en lang met handgestuurde of handbediende gereedschappen? Dan is de Vib@Work Hand Arm trillingsmeter de trillingsmeter die je zoekt. Het is een draadloos apparaat dat eenvoudig gebruikt kan worden om tijdens een hele shift de trillingen te meten. Er is zowel een sensor voor “gewoon” trillende gereedschap en gereedschap dat hoge schokken genereert. De Vib@Work Hand Arm is te gebruiken voor de Europese Trillingsrichtlijn 2002/44/EG en gerelateerde normen ISO 5349-1 en 5349-2.

Een andere zeer bruikbare hand-arm-trillingsmeter is de Casella HAVex Hand-Arm Trillingsmeter. De accu gaat zo’n 10 uur mee, en het apparaat is zeer eenvoudig te bedienen. Dankzij het grote opslaggeheugen zijn er geen zorgen dat een meting niet volledig afgemaakt kan worden.

Wil je meer weten over onze trillingsmeters of heb je andere vragen? Neem in dat geval contact op met onze productexperts, we helpen je graag verder!

Groot assortiment

Plezier, veiligheid en gezondheid

Behulpzaam

Verhuur, verkoop en onderhoud

Weet u nog niet welk artikel u precies nodig heeft?

Vertel wat u zoekt en wij helpen u op weg!

Vraag direct een offerte aan

Offerte aanvragen